неделя, 29 юли 2012 г.

СВИНСКИ ЕЗИК "ПЪЛДИН"




продукти:

5 бр.свински език/около 1,700 кг./;
2 бр.домат;
50-100 гр.кашкавал;
3-4 скилидки.чесън;
3-4 бр.бахар;
1 с.л.зеленчукова подправка;
1-2 щипки сол;
1 малка глава кромид лук;
олио;


Сваряваме измития,свински език като във водата пускаме зеленчуковата подправка,бахара и лука.Най-бързо и удобно се сварява в хермитическа тенджера.
Готовият език го оставяме да поизстине ,обелваме го и разполовяваме по дължима всеки език.
Обелваме скилидките чесън и ги нарязваме на парченца,с които шпековаме езика.


Върху всяка половинка език слагаме домат,поливаме с мазнинка и печем за около 20 мин.на 180С.
Покриваме с парченце кашкавал и връщаме във вече изключената фурна,за да се разтече.
Поднасяме със салата по избор.
Дано Ви се услади!

6 коментара:

  1. Охо, прекрасно предястие! Пу, за мен!

    ОтговорИзтриване
  2. И ние си хапваме често език, само че сега в жегите отдавна не съм купувала...обаче непременно ще пробвам така, още повече щом се казва език "Пълдин" (-:

    ОтговорИзтриване
  3. Оле, чудесно е, много вкусно изглежда!!! Запазвам рецептата! Прекрасна нова седмица от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. Е с това,Миленче,направо ме разби рано рано сутринта!Обожавам език и май ще си купя само заради него херметическа тенджера,че да си правя у дома,а твоята рецепта предчувствам,че е божествена!
    Много хубав ден пожелавам!

    ОтговорИзтриване