продукти:
5 бр.свински език/около 1,700 кг./;
2 бр.домат;
50-100 гр.кашкавал;
3-4 скилидки.чесън;
3-4 бр.бахар;
1 с.л.зеленчукова подправка;
1-2 щипки сол;
1 малка глава кромид лук;
олио;
Сваряваме измития,свински език като във водата пускаме зеленчуковата подправка,бахара и лука.Най-бързо и удобно се сварява в хермитическа тенджера.
Готовият език го оставяме да поизстине ,обелваме го и разполовяваме по дължима всеки език.
Обелваме скилидките чесън и ги нарязваме на парченца,с които шпековаме езика.
Върху всяка половинка език слагаме домат,поливаме с мазнинка и печем за около 20 мин.на 180С.
Покриваме с парченце кашкавал и връщаме във вече изключената фурна,за да се разтече.
Поднасяме със салата по избор.
Дано Ви се услади!
Охо, прекрасно предястие! Пу, за мен!
ОтговорИзтриванеRado bih probala...neobican recept!
ОтговорИзтриванеИ ние си хапваме често език, само че сега в жегите отдавна не съм купувала...обаче непременно ще пробвам така, още повече щом се казва език "Пълдин" (-:
ОтговорИзтриванеОле, чудесно е, много вкусно изглежда!!! Запазвам рецептата! Прекрасна нова седмица от мен!
ОтговорИзтриванеЕ с това,Миленче,направо ме разби рано рано сутринта!Обожавам език и май ще си купя само заради него херметическа тенджера,че да си правя у дома,а твоята рецепта предчувствам,че е божествена!
ОтговорИзтриванеМного хубав ден пожелавам!
Благодаря Ви момичета:))))
ОтговорИзтриване