четвъртък, 6 септември 2012 г.

ВРЪТНАТ СЛАДКИШ С ПРАСКОВИ



продукти:

5-6 бр.праскови;
2 с.л.кафява захар;

2 бр.яйца;
1 ч.ч.захар;
1/3 ч.ч.олио/зехтин/;
2 с.л.портокалов ликьор;
1 с.л.смляно кафе;
1 ч.л.сода за хляб;
1 с.л.кисело млеко;
1 1/2 ч.ч.брашно;


Измиваме,обелваме и разполовяваме прасковите.С двете лъжици кафява захар поръсваме дъното на тавичката,която сме подготвили за сладкиша.Подреждаме половинките на прасковите с разрязаната им част надолу.
Погасяваме содата в киселото млеко.Прибавяме яйцата и захарта.Постепенно включваме олиото,кафето,ликьора,брашното.
Полученото тесто изсипваме върху плодовете.
Печем сладкиша на 160С до готовност.
Когато леко поизстине връткаме/обръщаме:)/сладкиша в поднос.

6 коментара:

  1. Миленка, честит празник! Така си го завъртяла този сладкиш, че ако може да врътнеш чак дотук, още по-добре:):):) Разкош е, отвсякъде!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате,честит да е!Благодаря ти за веселото настроени,което "вкара"с поста си:)))и за оценката на сладкиша:)

      Изтриване
  2. ami tavichkata namazva li se predvaritelno s olio ili nee

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не,не е нужно да се намазнява.Много се радвам,че намина:)))

      Изтриване