събота, 15 септември 2012 г.

КАРТОФЕНИ ШНИЦЕЛИ С ПЪСТРА ПЛЪНКА


продукти:

1,500 кг.картофи;
2 яйца;
1 глава лук;
сол;
черен пипер;

плънка:

100 гр.шунка;
100 гр.маслини/без костилка/;
50 гр.кашкавал;

за пърженето:
брашно;
олио;

Картофите ги обелваме и сваряваме в подсолена вода.
Намачкаваме ги с преса и ги омесваме заедно с настъргания лук,черно пиперче,още малко сол и двете яйца.

Продуктите за плънката се нарязват на дребни квадратчета.


Вземаме от картофената кайма,слагаме плънка и пак от картофената смес.Оформяме по-голямо топче,което овалваме в брашното.Оформяме шницела,сплесквайки картофената топка:))
Пържим в силно загрято олио докато се получи златист загар от двете страни.

Поднасяме със сосче по желание.

В случая аз направих сос от кисело млеко,счукан чесън,една наситнена люта чушка и сол.
Да Ви е вкусно!


2 коментара:

  1. Миленка, голяма вкусотия са тези шницели! Правя нещо подобно, но ги пека на фурна А с млечно-чеснов сос са супер!
    Приятна вечер и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване