вторник, 18 септември 2012 г.

ХРУПКАВЕЛКИ



продукти:

125 гр.сухар;
200 гр.масло;
200 гр.ядки/бадем,кайсия,орех,.../;
1 яйце;
1 ч.ч.пудра захар;
брашно за средно твърдо тесто;

пудра захар за овалване;

С миксер разбиваме на хубав,пухкав крем мекото масло и пудрата захар.Чукваме яйцето и продължаваме да разбиваме.Счукваме сухарите и ги прибавяме заедно с нарязаните ядки.Объркваме хубаво и постепенно прибавяме брашно до като получим необходимото ни тесто.
Постиламе тавичка с хартия за печене върху нея нареждаме през определено разстояние топченаца от тестото с големината на орех.

Печем сладките на 160С с вентилатор до леко порозовяване.
Още топли овалваме с пудра захар като внимаваме,че до като са топли сладките са много нежни и лесно чупливи.
Изстиналите топченца са толкова хрупкави,ароматни и неустоими,че просто ще замълча.......:)))

9 коментара:

  1. Хайде, Миленка, гледам май съм сред първите ще си взема няколко!:) Много закачливи хрупкавелки! Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Много обичам да имам дребни хрупкави сладки под ръка за следобедното кафенце. Ще ги пробвам непременно :)

    ОтговорИзтриване
  3. Така, като ги гледам , напълно отговарят на името си! Добавката на сухар много ме заинтригува и ще си запиша рецептата за проба!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Много интересно предложение,а и изглеждат страхотно!
    Поздрави и хубав ден

    ОтговорИзтриване
  5. Абе ти си мълчи,ама търкулни няколко насам,че така хубаво ми ухаят,чудни топчици,Миленче!Това със сухара много интересна идея!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  6. Изобщо не съм от мълчаливите:)))Много сте мили,ще чакам да чуя звука от облизване на пръсти:))

    ОтговорИзтриване
  7. Много ми хареса идеята.Чудесни!!!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  8. Чудесна идея за хрупкави сладки,прекрасни са!
    Записвам си рецептата!

    ОтговорИзтриване