сряда, 26 септември 2012 г.

КУС-КУС С ПИЛЕ И ЯЙЦА



продукти:

1 ч.ч.арабски кус-кус;
2 бр.пилешки бутчета/големи/;
1 бр.морков;
1 бр.червена чушка;
1 бр.зелена чушка;
1 каф.ч.грах;
4 бр.яйца;
сол;

10 с.л.олио;

Сваряваме пилешките бутчета в подсолена вода.Когато изстинат ги обезкостяваме и накъсваме месото на средно-големи парченца.
Изсипваме кус-куса в купа и го заливаме с пилешкия бульон,така че течността да е с един пръст над него.Покриваме съда с фолио или с капак.Оставяме за 10-15 мин..
В тенджерка задушаваме за 10-15мин. нарязаните на дребно зеленчуци/чушки и морков/заедно с половината от олиото и малко от бульончето.Прибавяме граха и пилешкото и задушаваме за още толкова/зеленчукът е хубаво да е леко хрупкав:)).
Смесваме кус-куса и задушените зеленчуци с пилешко.
В другата половина от олиото запържваме яйцата като не забравяме да ги бъркаме.Когато са 1-2 мин.преди да са напълно готови към тях прибавяме кус-куса.Объркваме хубаво и изсипваме в по-дълбока чиния за сервиране.
Да Ви е сладко!


4 коментара:

  1. Ellerinize sağlık, çok güzel ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar..

    ОтговорИзтриване
  2. Миленка, страхотия е!!! Прилича ми на ризото. Много богато ястие!

    ОтговорИзтриване
  3. Изглежда много вкусно!Интересна комбинация!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря Ви момичета:)))Радва ме вашият интерес,така че ще попълвам менюто от Арабия:))

    ОтговорИзтриване