неделя, 9 септември 2012 г.

ПРЕСНО ЗЕЛЕ СЪС СВИНСКО



продукти:
700-800 гр.свински бут;
1,300 кг.зеле;
500 мл.доматено пюре/ПВЦ кутийка/;
2 с.л.червен пипер;
1 малка глава кромид;
100 мл.олио;
сол;

Нарязваме зелето на средно-ситни късове.
Месото в случая го взех отрязано на шайба/с тънка сланинка и малко кокалче:)))/,а може и месо на късове.
Наситняваме кромида и вземаме по-голяма тенджера ,започваме с готвенето.
Редим:1/2 от зелето,шайбата месо,малко сол,лукът,червен пипер и останалото зеле.
Поливаме с олиото,доматеното пюре и 500 мл.вода.Поръсваме с още сол и слагаме тенджерата на котлона на среден огън.
От време на време след завирането поразбъркваме/побутваме:))/зелето,ако се налага сипваме допълнително вода.Варим докато месото е готово за консумация и ястието остане на мазнинка:)))
Да Ви е сладко!

3 коментара:

  1. Е, онзи ден мислех да готвя зеле, ама се отказах. Сега обаче вече съжалявам:):):). Така ми се услади твоето! Приятна нова седмица, Миленка!

    ОтговорИзтриване
  2. Миленка,така обичам зеле-прясно,кисело с месо,а моите хич не са по тази гозба.Твоето изглежда така апетитно...

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря Ви за милите думи.......

    ОтговорИзтриване