вторник, 2 октомври 2012 г.

ГОЛЯМА ЯБЪЛКОВА ТАРТАЛЕТА



продукти:
1 яйце;
3 с.л.кисело млеко;
3 с.л.захар;
1/2 ч.л.сода за хляб;
3 с.л.маково семе;
1/2 каф.ч.олио;
брашно;

500 гр.ябълки;

1 ч.ч.захар;
1 каф.ч.кокосови стърготини;
100 мл.пресно млеко;

Погасяваме содата в киселото млеко и прибавяме яйцето/от щастлива кокошка:)))/.Разбърквайки сипваме олиото,маковото семе и захарта.Малко,по-малко прибавяме и брашно до като омесим средно твърдо тесто.
Разстиламе тестото във форма за тарта и върху му разпределяме нарязаните на кубчета ябълки.
Предварително загряваме печката и запичаме във фурна на 160-170С за около 15 мин..
В тенджерка изсипваме чаената чаша захар и я карамелизираме.Когато карамелът е готов изсипваме пресното млеко и кокоса.Намаляме степента на котлона и бъркаме още 4-5 мин..
Изсипваме кокосово-карамелената смес върху ябълките и връщаме тарталетата за още 10 мин.във фурната.
Преди сервиране оставяме да изстине.

5 коментара:

  1. Çok leziz ve iştah kabartan bir görüntüsü var. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar..

    ОтговорИзтриване
  2. Много апетитен сладкиш!
    Карамелът в комбинация с ябълката е чудесна идея!
    Поздрави и слънчево настроение!

    ОтговорИзтриване
  3. Миленче,хубав сладкиш си направила...поздравления!
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Миленка, голяма и ябълкова и то тарталета, може да означава само Голяма вкусотияяя!!! Чудна тарталета!

    ОтговорИзтриване
  5. Карамел, кокос, ябълки...страхотна комбинация и много любима :). Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване