КРУШУНСКИТЕ ВОДОПАДИ-ДОСТОЙНИ ЗА ОСМО ЧУДО НА СВЕТА и ПАТКА С ПРЕСНО ЗЕЛЕ на кака Славе



Много спонтанно решихме ,че на следващият ден ще отидем до Крошунските водопади.Основният въпрос бе:каква е посоката:)))))?.
В крайна сметка разбрахме ,че е на 34 км.от Ловеч и на около толкова от местото на което бяхме ние,а именно прекрасното с.Николаево общ.Плевен/там сме на гости при нашите скъпи кумове/.Пътят беше приятен/даже си набелязахме ново местенце за покоряване:Деветашката пещера/,а и времето напук на факта,че е края на октомври,бе слънчево и топло .
Пристигнахме в с.Крушуна и след минутки вече дишахме чистия въздух на крушунския парк.Вървейки по алеята имахме неочаквана среща с Христо Стоичков и семейството му:),но тактично го подминахме:щеше да e конфуз:Да сме от Пловдив и да се срещнем в Крошуна:)))).
Постепенно започнахме да се изкачваме и да навлизаме в приказен свят..................

Спирам с приказките,защото снимките ще поговорят вместо мен.







Нахранихме душата,а сега да заситим и стомаха:))



ПАТКА С ПРЕСНО ЗЕЛЕ на кака Славе


продукти:

2-2,500 кг.зеле;
2 бр.домати;
1/2 пак.лимонтозу;
сол;
червен пипер;
черен пипер;
олио/малко/;

1 патка/паток;


В подсолена вода сваряваме птицата/в случая прекрасен домашен паток/.
Зелето нарязваме на ситно.В него настъргваме доматите.Посоляваме със сол,черен пипер и червен пипер.Поръсваме с лимонената киселина и претриваме ,объркваме зелето.Изсипваме го в по-голяма и дълбока тава.Поръсваме с малко олио и пъхваме във фурната на 170С.От време на време разбъркваме.Когато преценим ,че зелето клони към готовност,преместваме патката да "полегне"на зеленцето .
Печем до пълната готовност на зелето и до получаването на хубав загар на патката.
Прекрасно ястие!


Коментари

  1. Миленка, Крушунските водопади са любима дестинация! Страхотни снимки си направила, а патката на кака Славе е върха! Голяма вкусотия! Пожелавам ти прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Още не съм ги видяла на живо тези Крушунски красоти и само се възхищавам на чуждите снимки. Но пък ми е интересно и винаги с любопитство чета разкази за тях. Така, че благодаря ти за виртуалната разходка, беше ми много приятно. И финалът си го бива - патка, ама каква... :))) Поздрави и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар