вторник, 13 ноември 2012 г.

ХЛЯБ МЕЛАНЖ с чубрица



продукти:

250 гр.черно брашно;
250 гр.бяло брашно;
1 кубче мая;
1 с.л.оцет;
2+2 с.л.олио;
1 1/2 с.л.сол;
1 с.л.захар;
2 с.л.ронена чубрица;

Двата вида брашно объркваме добре,заедно със солта,захарта и чубрицата.Наронваме маята в сухата смес.Прибавяме оцета и двете лъжици олио.Добавяйки вода омесваме меко тесто,което покриваме със стреч и оставяме да втаса.
Оформяме 7-8 топчета,които доомесваме с олио.Всяко топче претискаме с ръка,оформяйки елипса,която навиваме,събираме краищата и поставяме в тавичката за печене/покрита с намазнена хартия/със събраната част отдолу.Нареждаме и останалите топчета.
Поставяме тавата в предварително включената фурна на 50С да втаса отново,след което печем на 170С до готовност.

4 коментара:

  1. Чак тук ухае на този прекрасен топъл хляб! Приятна вечер, Миленка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате,....за теб отворих широко прозореца:)))

      Изтриване
  2. Чудесни хлебчета Миленка! Поздравления!

    ОтговорИзтриване