продукти:
8-10 бр.чушки;
8-10 шепи ориз;
1 гл.кромид лук;
2 бр.моркови;
2 скил.чесън;
1-2 бр.чушки"Чорбаджийски";
1/2 вр.магданоз;
1/2 с.л.сол;
1 ч.л.черен пипер;
1 с.л.ронена чубрица;
олио;
за соса:
1 коф.кисело млеко;
4-5 с.л.майонеза;
вегета;
Нарязваме лука,моркова и чорбаджийските чушки на дребно.Покриваме дъното на тиган с олио,изсипваме нарязаните зеленчуци и запържваме до избистряне на лука.Прибавяме почистения и измит ориз,заедно с накълцаните скилидки чесън и 2-3 с.л.вода.
Задушавайки запържваме за още 5-10 мин..Дърпаме от огъня и оставяме плънката да поизстине.Подправяме със солта,чубрицата,черният пипер и наситнения пресен магданоз.
Пълним чушките като оставяме свободно место/оризът ще набъбне :))/.
Нареждаме ги в тенджерка или както в случая аз в гърне.Сипваме вода малко над половината на височината на пълнените чушки.Пак ръсваме небрежно:))сол и олио,похлупваме и включваме котлона на 2-ра степен/да не спукаме гърнето/.След половин час увеличаваме на 4-та степен и се наслаждаваме на къкренето.
Когато чушките са готови ,преди да ги дръпнем от "огъня" ги поливаме с разбитете продукти за соса.Оставяме гърнето на изключения,но горещ котлон.
Прекрасни чушки с чуден сос,от който сладко-сладко си топвахме с хляб,печен в гювеч http://vkusnouhanie.blogspot.com/2012/03/blog-post_3151.html !
Обичам всякакви чушки!
ОтговорИзтриванеНикога обаче не съм ги правила с този сос!
Ще пробвам!
Хубав ден:)
Привет ,Кате!Ще се радвам на споделяне на резултата:))Прекрасна нова седмица и за теб:)))))))
ИзтриванеМного, много вкусни изглеждат, Миленче! И аз не съм правила чушки с такъв сос, предполагам, че ще си оближем пръстите, нищо че са постни :))
ОтговорИзтриванеХубава седмица от мен :)
.........надявам се на ръцете,Инче?:)))))
ИзтриванеПрегръдки!
Постни, постни, ама вкусни! И хлебчето вудно добавка!
ОтговорИзтриванеТака е Траянче...........Спорна седмица:))
Изтриване