събота, 1 декември 2012 г.

КИСЕЛО ЗЕЛЕ С ОРИЗ И МАСЛИНИ



продукти:

1 кг.кисело зеле/или 1 средна зелка/;
1 ч.ч.ориз;
100-150 гр.черни без костилка маслини;
1 гл.кромид;
1 с.л.доматено пюре;
1 ч.л.черен пипер;
100 -150 мл.олио;
много малко сол/по желание/;


Запържваме лука(нарязан на дребно) и наситненото кисело зеле в загрятото олио.След като изври зелевия сок прибавяме ориза,нарязаните маслини и доматеното пюре.Запържваме за 10-на минутки като разбъркваме.Прибавяме 3 ч.ч.вода и подправките.Намаляваме степента на котлона и готвим до пълното абсорбиране на течността.
Прекрасно зимно ястие!

8 коментара:

  1. Ама и това не съм го правила, а звучи супервкусно!
    Спри се бе жена:)))
    Целувам те!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Целувки и за тебе,Катенце:))
      Намерил кой да ми каже да спирам:))))))))))))))))

      Изтриване
  2. Миленка,много е апетитна тази гозбичка.Съпругът ми не обича зеле с ориз, но е време да му покажа кой командва в кухнята.
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :))))))))))С теб съм Вили!Не се съмнявам в успеха ти,с това име ти си интелигентен борец-майка ми е Вили:))
      Прекрасна неделя и прегръдки от мен!

      Изтриване
  3. Много е вкусно това ястие! Правя го запечено на фурна, но без маслини и намирам идеята за много добра! При следващото готвене ще се включат и маслините :)
    Приятна вечер и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тили,прекрасно ще се получи и с маслини/без значение дали са черни или зелени/.Интересен неделен ден за теб и смейството!Прегръдки:)

      Изтриване
  4. Много обичам зеле с ориз, но никога не съм го опитвала с маслини. Мога да си го представя обаче като много вкусно, така че за всичко си има първи път. Благодаря ти за споделеното, Миленка!

    Поздрави и весела неделя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се компанията ти Вени!Ще чакам коментар след като опиташ:)))!Гуш!

      Изтриване