продукти:
1 кг.кисело зеле/или 1 средна зелка/;
1 ч.ч.ориз;
100-150 гр.черни без костилка маслини;
1 гл.кромид;
1 с.л.доматено пюре;
1 ч.л.черен пипер;
100 -150 мл.олио;
много малко сол/по желание/;
Запържваме лука(нарязан на дребно) и наситненото кисело зеле в загрятото олио.След като изври зелевия сок прибавяме ориза,нарязаните маслини и доматеното пюре.Запържваме за 10-на минутки като разбъркваме.Прибавяме 3 ч.ч.вода и подправките.Намаляваме степента на котлона и готвим до пълното абсорбиране на течността.
Прекрасно зимно ястие!
Ама и това не съм го правила, а звучи супервкусно!
ОтговорИзтриванеСпри се бе жена:)))
Целувам те!
Целувки и за тебе,Катенце:))
ИзтриванеНамерил кой да ми каже да спирам:))))))))))))))))
Миленка,много е апетитна тази гозбичка.Съпругът ми не обича зеле с ориз, но е време да му покажа кой командва в кухнята.
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
:))))))))))С теб съм Вили!Не се съмнявам в успеха ти,с това име ти си интелигентен борец-майка ми е Вили:))
ИзтриванеПрекрасна неделя и прегръдки от мен!
Много е вкусно това ястие! Правя го запечено на фурна, но без маслини и намирам идеята за много добра! При следващото готвене ще се включат и маслините :)
ОтговорИзтриванеПриятна вечер и хубава неделя!
Тили,прекрасно ще се получи и с маслини/без значение дали са черни или зелени/.Интересен неделен ден за теб и смейството!Прегръдки:)
ИзтриванеМного обичам зеле с ориз, но никога не съм го опитвала с маслини. Мога да си го представя обаче като много вкусно, така че за всичко си има първи път. Благодаря ти за споделеното, Миленка!
ОтговорИзтриванеПоздрави и весела неделя!
Радвам се компанията ти Вени!Ще чакам коментар след като опиташ:)))!Гуш!
Изтриване