събота, 15 декември 2012 г.

МИШ МАШ НА ФУРНА С ХАМОН



За тази вкусна гозба няма да давам точните грамажи на продуктите,защото те варират според броя на хората и според вкуса на готвача:)))).Сигурно няма човек,който не е похапвал миш маш,а и рядко ще се намери домакиня,която не е приготвяла това бързо ястие,сега следват обясненията за варианта"фурна":)........

продукти:

печени и обелени чушки;
кромид лук;
сушен домат/маринован в зехтин/;
бяло сирене;
яйца;
кашкавал;
хамон;
олио;
черен пипер;
сол;



В малка тавичка сипваме олио и нарязаният на ситно лук.Включваме фурната на 180С и когато лукчето започне да се поизбистря,прибавяме нарязаните на ситно чушки,които посоляваме,но разумно,защото ще има и сирене......Печем,разбърквайки за около 15-20 мин..Вадим тавата и нартошаваме предвиденото сирене,чукваме яйцата,прибавяме доматите и поръсваме с черно пиперче.Разбъркваме и пъхваме във фурната.Печем за 10-на мин.Изваждаме,разбъркваме и печем за още 3-4 мин.Изключваме печката и пъхваме ястието отново в топлата фурна,вече с покритие от настърган кашкавал,за да се разтече.
Поднасяме порциите,покрити с тънки парченца от хамона.
Да Ви е сладко!



7 коментара:

  1. Голяма вкусотийка е станала! В Испания ядохме хамон на корем и много ни хареса!

    ОтговорИзтриване
  2. Пазя си едни домашни печени чушки и май и унас ще има вкусно ухание.
    Поздрави , Миленка и хубава седмица в очакване на Коледа!

    ОтговорИзтриване
  3. Сушен домат нямам, но и с консервиран ще стане :) А хамомът допълва вкуса!
    Поздрави и хубава предколедна седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Миш маш е на почит от мъжкото съсловие у дома :))
    за хамон не съм чувала,но отивам да се "образовам"
    поздрави и хубава седмица,мила!

    ОтговорИзтриване
  5. Прекрасни сте.............Весели предколедни емоции Ви желая от цялото си сърце!

    ОтговорИзтриване