събота, 22 декември 2012 г.

ПОКРИТО КЪРНАЧЕ



Отново няма да Ви ангажирам с точни мерки,а и продуктите са до болка познати:))Предлагам Ви интересно приготвяне и поднасяне.

продукти:

кърначе;
картофи;
сол;
олио;

кашкавал;
копър;

Обелваме картофите и ги нарязваме на шайби.Картофките осоляваме и объркваме с олиото.
Кърначетата навиваме на спирала/тяхната бройка,съответно и грамажа,зависят от нужните ни порции/.




Дъното на тавичка покриваме с хартия.нареждаме картофки в кръг като ги препокриваме и с диаметър,равен на кърначето,което нежно полагаме:)))) върху тях.Завъртваме пак в кръг картофите.
Запичаме на 160 С.Преди да изкараме ястието от горещата фурна ,слагаме по парченце кашкавал,да се разтече.Поръсваме с копър при сервиране.

5 коментара:

  1. Станало е уникално вкусно,Миленка!
    С пожелание за незабравима и вълнуваща Коледа!

    ОтговорИзтриване
  2. Миленка, направо ме изумяваш от идеи! Това е супер оригинално, аз досега съм ги пекла в тава кърначета с картофки, но твоят вариант е супер! Браво, отново! Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  3. Супер идея за лесно и вкусно ястие!
    Приятно прекарване на празниците!

    ОтговорИзтриване