ЛАПАД С ОРИЗ И СВИНСКО и ПОСТЕН ЦАРЕВИЧЕН ХЛЯБ



ЛАПАД С ОРИЗ И СВИНСКО

продукти:

250 гр.ориз/1 ч.ч./;
800 гр.свинско месо;
400-500 гр.лапад/замразен/;
1 гл.кромид;
50 мл.олио;
сол;
сух джоджен;

Нарязаното месо,заедно с наситнения лук запържваме/някои го отричат,но аз обичам да се бонтувам:)))/в загрятото олио.Разбъркваме за 10-15 мин. и малко преди да изключим котлона прибавяме почистения и измит ориз.Оставяме сместа да се позапържи за още 4-5 мин.като не спираме да разбъркваме.Подправяме със сол и сух джоджен и изсипваме в тавичка.Сипваме вода в съотношение 3:1/ориз/ и запичаме на 160С.
Прекрасно ястие.....,а аз го обичам с лъжица кисело млеко:))))



ПОСТЕН ЦАРЕВИЧЕН ХЛЯБ

2 ч.ч.бяло брашно;
1 ч.ч.царевично брашно;
1 с.л.сол;
1/2 куб.мая;
вода;

Пресяваме двете брашна и солта.Наронваме маята и омесваме прибавяйки вода до получаване на меко тесто.
Поставяме оформеното тесто в правоъгълна силиконова форма и печем за 20 мин.на 60-70С и после допичаме на 150 С до готовност.

Коментари

  1. Миленка, много вкусно ястие си приготвила!
    Лапад с ориз ми е любимото ястие,изключително апетитно!Почувствах уют и топлина чрез твоята публикация!
    Весели празници ти желая!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ме зарадва фактът,че ти е уютно у дома,Мире!Винаги си добре дошла!Прегръдки:)))))))

      Изтриване
  2. Отговори
    1. Така е Траянче...:)))Лека подготовка за празниците:)!

      Изтриване
  3. a lapada obiçam mnogo ,moite v gradinata poçnaha da rastat.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И у дома всички обичаме много лапада:))))Благодаря ти!

      Изтриване
  4. В началото на зимата ми замириса на пролет с този лапад!
    Харесвам всякакви зеленийки с ориз!
    А и хлебчето ти е много примамливо!
    Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  5. Честита Коледа, Миленче! Здраве, много любов и благоденствие!

    ОтговорИзтриване
  6. Честита Коледа,Миленка!
    На цялото семейство пожелавам здраве,щастие и благоденствие!Да се множат успехите ви и да се сбъдват мечтите!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар