ЛАПАД С ОРИЗ И СВИНСКО
продукти:
250 гр.ориз/1 ч.ч./;
800 гр.свинско месо;
400-500 гр.лапад/замразен/;
1 гл.кромид;
50 мл.олио;
сол;
сух джоджен;
Нарязаното месо,заедно с наситнения лук запържваме/някои го отричат,но аз обичам да се бонтувам:)))/в загрятото олио.Разбъркваме за 10-15 мин. и малко преди да изключим котлона прибавяме почистения и измит ориз.Оставяме сместа да се позапържи за още 4-5 мин.като не спираме да разбъркваме.Подправяме със сол и сух джоджен и изсипваме в тавичка.Сипваме вода в съотношение 3:1/ориз/ и запичаме на 160С.
Прекрасно ястие.....,а аз го обичам с лъжица кисело млеко:))))
ПОСТЕН ЦАРЕВИЧЕН ХЛЯБ
2 ч.ч.бяло брашно;
1 ч.ч.царевично брашно;
1 с.л.сол;
1/2 куб.мая;
вода;
Пресяваме двете брашна и солта.Наронваме маята и омесваме прибавяйки вода до получаване на меко тесто.
Поставяме оформеното тесто в правоъгълна силиконова форма и печем за 20 мин.на 60-70С и после допичаме на 150 С до готовност.
Миленка, много вкусно ястие си приготвила!
ОтговорИзтриванеЛапад с ориз ми е любимото ястие,изключително апетитно!Почувствах уют и топлина чрез твоята публикация!
Весели празници ти желая!
Много ме зарадва фактът,че ти е уютно у дома,Мире!Винаги си добре дошла!Прегръдки:)))))))
ИзтриванеПрекрасни вкусотии!
ОтговорИзтриванеТака е Траянче...:)))Лека подготовка за празниците:)!
Изтриванеa lapada obiçam mnogo ,moite v gradinata poçnaha da rastat.
ОтговорИзтриванеИ у дома всички обичаме много лапада:))))Благодаря ти!
ИзтриванеВ началото на зимата ми замириса на пролет с този лапад!
ОтговорИзтриванеХаресвам всякакви зеленийки с ориз!
А и хлебчето ти е много примамливо!
Весели празници!
Честита Коледа, Миленче! Здраве, много любов и благоденствие!
ОтговорИзтриванеЧестита Коледа,Миленка!
ОтговорИзтриванеНа цялото семейство пожелавам здраве,щастие и благоденствие!Да се множат успехите ви и да се сбъдват мечтите!