четвъртък, 3 януари 2013 г.

ДОБРУДЖАНКИ С ТИКВЕНИ СЕМКИ



продукти:/за около 8 бр./

1 ч.ч.бяло сирене;
1 ч.ч.кисело млеко;
1 ч.л.сода за хляб;
1/2 ч.ч.тиквено семе;
2 ч.ч.бяло брашно;
2 с.л.олио;

краве масло;

Погасяваме содата в киселото млеко и към тях прибавяме тиквеното семе,олиото и нароненото сирене.Прибавяйки брашното омесваме много меко тесто.
Върху хартия за печене подреждаме питките,които сме оформили с навлажнени ръце.
Върху всяка питка поставяме по парченце масло.
Печем на 180С за около 20-25 мин..

7 коментара:

  1. Вкусотияяяя....Браво, Миленче!

    ОтговорИзтриване
  2. Ето откъде е този аромат! Разкошни!

    ОтговорИзтриване
  3. Тези съм ги правила преди година някъде, много нихаресаха, но защо ли съм ги забравила. Обичаме солени тестени изделия с тиквени семки! Много са ти апетитни, Милена!

    ОтговорИзтриване
  4. Вкусно допълнение към добруджанките! Стават още по апетитни!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесно изглеждат,Милена!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. За много години, Миленка! Много здраве, много смях, много нови и вълнуващи преживявания през Новата 2013-та!
    Много вкусна рецепта показваш. Добруджанките са ми скъп спомен от детството, но с тиквени семки не съм опитвала, чудесна идея!
    Сърдечен поздрав и усмивки!

    ОтговорИзтриване
  7. Живе,Кате,Ирма,Тили,Таня и Лети много Ви благодаря ,че обърнахте внимание:))))на моите "Добруджанки"....,но те наистина си заслужават..Прегръдки!

    ОтговорИзтриване