сряда, 30 януари 2013 г.

КАРТОФЕНИ НОАЗЕТИ С БЕКОН


продукти:

1,500 кг.картофи;
200 гр.бекон;
1 гл.кромид;
2 бр.яйца;
ронена чубрица;
черен пипер
сол;
индийско орехче;

олио за пържене;
брашно за овалване;

Сваряваме обелените картофи в подсолена вода.
Намачкваме готовите картофи с ръчна преса и прибавяме към тях нарязаните на дребно бекон и кромид.Чукваме яйчицата и подправяме със сол,черен пипер и щипка-две настъргано индийско орехче.Поръсваме с ронена чубрица и омесваме картофената смес.
Оформяме ноазетите,които овалваме в брашно и пържим в силно загрято олио.
Поднасяме със салтка и  чесново сосче.........Да Ви е вкусно!


11 коментара:

  1. Вкусно ще ми е и още как :) Я как хубаво си ги зачервила и подредила :) Много ги обичам, но рядко ги правя и ти благодаря, че ме подсети за тях! Точно с бекон не съм опитвала, но съм сигурна, че ще ми харесат! Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Миленка, прекрасни са, така ми се доядоха, че съм забравила за тях поне от четири-пет години, а с беконче ще са прекрасни, трябва да ги приготвя...Хубав ден!

      Изтриване
    2. Елти,Иглика много се радвам,че и Вие сте привърженички на ноазетките:)!прегръдки и за двете Ви:)))))

      Изтриване
  2. Браво ,Миленка-супер са станали!

    ОтговорИзтриване
  3. Не знаех че се казват така :)
    Апетитно изглеждат и приканват да ги опитам ! :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Големи съблазнителки са.....,нали Тили:))))))))Прекрасен ден!

      Изтриване
  4. Чудесни са, Миленка! Със сигурност са много, много вкусни!
    Усмихнат ден от мен :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мило,Инче и за теб деня да е изпълнен с усмивки:)))

      Изтриване
  5. Чудесни са станали! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотни са!Ще ги опитаме и ние :)

    ОтговорИзтриване