сряда, 9 януари 2013 г.

ГАРНИТУРА С КЛАДНИЦА И ОЩЕ НЕЩО........


Тази гарнитура се роди от почина"обери хладилника",но се получи нещо великолепно,подлежащо на развитие и надграждане.Всъщност това си е едно прекрасно ястие,но заради количеството на вложените продукти го кръстих"гарнитура".

продукти: /за 2-3 порции/

2-3 бр./големи/ моркова;
5-6 бр.гъби "Кладница";
50-70 гр.сирене "Brie";
30 гр.сушена червена боровинка;
1 гъбен бульон;
4-5 с.л.зехтин/олио/;

"Кладницата"я бланшираме в леко подсолена вода или както в случая ползваме консервирана.
Морковите нарязваме на едро и заедно с гъбите и бульона ги заливаме с 250 мл.вода.Поливаме със зехтина и задушаваме до като от течността остане около 20-30 мл..Тогава прибавяме наситненото сирене/като сме махнали плесента и оставяме на котлона за още 3-4 мин.,подрусвайки тенджерката.
Преди поднасяне поръсваме с боровинките.
С вратнатната пържолка се харесаха от пръв поглед:)))))
Прекрасно е!

3 коментара:

  1. Страхотно съчетание!! Аз обожавам кладница.

    Хубава вечер!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Че как няма да се харесат :) , то звучи много ,много вкусно !
    Обичам гъби и пържоли :) !
    Прегръдки ,Миленче !

    ОтговорИзтриване
  3. От такова "обиране" на хладилника и килера като че ли се получават най-вкусните ястия! :)
    Апетитно изглежда, пък и в съчетание с пържолката ... :)
    Спокойна вечер!

    ОтговорИзтриване