понеделник, 4 февруари 2013 г.

ЗАДУШЕНО СЪС СВИНСКИ ДЖОЛАН


продукти:

1-1,200 кг.свински джолан без кост/около 6 бр./;
1,500 кг.картофи;
3 бр.моркови;
2 гл.кромид;
3-4 дафинови листа;
7-8 бахар;
сол;
олио;

При желание разполовяваме джоланите и ги прибавяме при обелените и едро нарязаните картофи в по-голям глинен гювеч.Нарязваме на дебели кръгчета морковите и крокида и  ги пъхваме при месото.Посоляваме и с ръце хубаво омесваме ястието.Разпределяме бахара и дафиновия лист.Поливаме с 2 ч.ч.вода и олио.Захлупваме с капака и печем за около 2 часа на 170С.


6 коментара:

  1. Чудесно зимно ястие, чак усетих аромата му :)

    Усмихнат вторник, Миленка :)

    ОтговорИзтриване
  2. И това ако не е разкошество! Браво, Миленче, апетитно изглежда много!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотно вкусна гозба,Миленка!Джоланчето е супер!С пожелание за слънчев и ползотворен ден! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Инче,Мими,Роси ако бяхте по-близичко до нас и Вие щяхте да си оближете пръстите...:))))Прегръщам Ви!

    ОтговорИзтриване
  5. Много апетитно задушено!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Прегръдки и спокойна нощ,Тили!Благодаря ти!

      Изтриване