четвъртък, 28 февруари 2013 г.

КРЕМ СУПА С ТЕЛЕШКО


В рецептата за  "Телешко със сини сливи"обезкостих телешко месце,за да приготвя прекрасно ястие,но трябва да сме практични в тези трудни времена и затова реших да приготвя тази супа...........

продукти:

телешки кости:
3-4 бр.картофи;
2 бр.големи моркови:
1/2 вр.целина;
100 мл.течна сметана;
сол;

В херметическа тенджера сипваме 2 л.вода.Посоляваме и пускаме обелените цели моркови и картофи и стръковете целина.
В прекрасния бульон пасираме зеленчука,а от костите отделяме и накъсваме месото.
Овкусяваме със сметаната и прибавяме месото.
Поднасяме супата с лимон и наситнен магданоз.

2 коментара:

  1. И тук си допадаме! Често ползвам тази практика! Нищо не се изхвърля!
    Много апетитна супа!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Е, крем супа с телешко не съм хапвала. Крем супите обикновено са ми от зеленчуци. Идеята ти е супер, а тази супичка определено е много подходяща за сезона и много вкусна. Поздрави!

    ОтговорИзтриване