неделя, 3 февруари 2013 г.

ТИКВЕН ПАЙ


продукти:

1 готов блат;
500-600 гр.тиква/почистена/;
3 бр.яйца;
100 мл.течна готварска сметана;
100 гр.бяла захар;
50 гр.кафява захар;
1 с.л.канела;
2 бр.ванилийки;
1 ч.ч.начупени орехови ядки;


Задушаваме тиквата в едно с кафявата захар.Към изстиналото тиквено пюре прибавяме яйцата и бялата захар.Ароматизираме с канелата и ванилиите.
На дъното на тортена форма,с падащо дъно,поставяме готовия пандишпанен блат.Върху него изсипваме тиквената смес и пъхваме в загрята фурна на 180 С за около 15 мин.,след което поръсваме с ореховите ядки и връщаме сладкиша пак на топло:).
Печем още 30-40 мин.на 160С.
Оставяме хубаво да поизстине и прибираме поне за два часа в хладилник преди да почерпим:))))!

Много хубав десерт:фин и ароматен!


6 коментара:

  1. И днес май има вълна на тиквени десерти!
    Миленче, чудесен е, особено с тези препечени орехови ядки!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Изглежда много съблазнително, но на мен тая година не ми е тиквена, така че бих заменила тиквата с... манго например! Виж, догодина може и да се облизвам сладко с него! :)
    Сега отивам да видя какви са тез' икономични палачинки!
    Хубава вечер и спорна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Миленче, чудно звучи и тъй като съм опитвала подобна рецепта (има запис и в блога ми) знам, че е страшно вкусно! Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Един от любимите десерти у дома. Идеята с блата много ми допадна и ще я пробвам. Моята рецепта е без него, само тиквената смес, но ми се струва, че и с него ще се излапа за отрицателно време. Усмивки

    ОтговорИзтриване
  5. И аз правих тиквени десерти и ги споделям с колегите-домашните не искаха и да опитат щом е с тиква.Ще си направя и тази рецепта-на мен ми харесва...
    Поздрави,Миленче!

    ОтговорИзтриване