четвъртък, 28 февруари 2013 г.

ВКУСНО МАСЛО


продукти:

250 гр.краве масло(меко);
2 глави кромид;
1/2 вр.копър;
2 с.л.олио(зехтин);

Полумесеците кромид карамелизираме в олиото.Трябва да се получи хубав карамелен загар:).
Когато лукът изстине напълно го прибавяме към мекото масло заедно с наситнения пресен и ароматен копър.
Изсипваме сместа върху домакинска хартия и завиваме на стегнато руло.
Прибираме в хладилник.
Това масло е прекрасно ако от него поставим парченце-две  върху препечена филийка или на пържолка пекната на сух тиган.....Прекрасно е!

8 коментара:

  1. Чудесна идея ,Миленка ! Абе от де ги вземаш тези вкусни щуротии да ти се чуди човек:) ! Благодаря за рецептата и непременно ще пробвам на брускети :)! Целувка ,Миленка и хубава вечер :* !

    ОтговорИзтриване
  2. Мммм, чудесна идея ! Имаш усет към простите, но лесни и вкусни неща :))
    И честита Баба Марта !

    ОтговорИзтриване
  3. Честита Баба Марта, Миленка! Здраве и щастие и много усмивки!

    ОтговорИзтриване
  4. Честита Баба Марта,Миленка!
    Маслото е трепач,а идеята великолепна!
    Весел празник!

    ОтговорИзтриване
  5. Честита Баба Марта,Миленка!
    Много здраве и усмивки в домът ти да има!
    прегръдки

    ОтговорИзтриване
  6. Еха, откога не съм правила масло с подправки! Чудесно е твоето, Милена! Червеният лук му придава още повече колорит, а за вкуса мога да си представя!
    Честита баба Марта, мила! Здраве и късмет ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  7. Прекрасни сте момичета...........Нескромно от моя страна,но наистина е превъзходно това масло...ароматно и леко сладни от лука....чудно е...Така си отиват със свинска пържола от бут(по-сухичка),поръсена само със сол и черен пипер и пекната на скара или на тиган............

    ОтговорИзтриване
  8. Обичам такова ароматно масло. Обикновено в къщи приготвям с настърган чесън и копър, даже веднъж правих медено масло. Но това, с този карамелизиран лук, трябва непременно да се пробва :)).
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване