ПАРФЕ ТОРТА "Аmaretto"


продукти:

2 готови-пандишпанови блата;
400 мл.сладкарска сметана;
80 мл.пресно млеко;
80 мл."Аmaretto";
300 гр.млечен шоколад;
2 пак.желатин;

Накисваме желатина и когато хубаво набъбне го разтапяме на водна баня.
Разбиваме сметаната  заедно с половината от ликьора на гъст крем .Не спираме да бъркаме и докато изсипваме на тънка струйка желатина.
Разтопяваме   шоколада заедно с 2/3 от пресното млеко на водна баня.
В тортена форма с падащо дъно поставяме единия блат,който сиропираме със смес от останалото пресно млеко и половината от бадемовия ликьор.
Изсипваме сметанови крем и пъхваме за 15-20 мин. в хладилник/трябва леко да се стегне/.Изкарваме формата и изсипваме на тънка струйка стопения шоколад.Поставяме и втория блат,върху който с четка разпределяме останалия шоколад.
Украсяваме по желание с корнфлейкс/ядки,кокос,.../.
Прекрасна торичка,а и лесна !
Не успях да снимам в разрез,но може да се доверите .............ако не на мен,то на съставките:)


Коментари

  1. Аз ти се доверявам ...след онзи цифров сладкиш :) каквото и да предложиш ,ще хапна с удоволствие !
    Никога не съм правила парфе ,май му е време да опитам !
    Прегръдка ,Миленка и хубав следобед !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :))За онзи на който му обърках цифрата ли?!:)))Прегръщам те и аз,Ив!

      Изтриване
  2. Дай парфето ние ще снимаме разреза:):):)Чудна каничка има там отзад! Миленка, разкошна е тортата, прекрасен ден от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Катенцееееееее,ами то нищо не остана:))))Благодаря ти!

      Изтриване
  3. Много лесен и вкусен сладкиш! Харесвам такива :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Парфе с кафе,чудесна комбинация!Чудна торта,Милена!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар