събота, 2 март 2013 г.

БАНИЦАТА НА ТЕДУНКА


продукти:

500 гр.кори за баница "Фамилия";
6 бр.яйца;
100+50 гр.краве масло;
500 гр.краве сирене;
300 мл.лимонада;

Натрошаваме сиренето и го объркваме с яйцата.
Маслото (100 гр.)разтопяваме на котлона.
В тавата поставяме два листа от корите(не подмазваме дъното на тавата!).
Намазваме с масло,което разпределяме с четка или лъжичка.Поръсваме от плънката и пак слагаме две кори.Пак подмазняваме и пак поръсваме сирене и яйце.....така до като стигнем до последните два-три листа кори,тогава нарязваме баницата по удобен на нас начин и заливаме с лимонадата,останалата плънка(не е задължително да има такава:)). Масълце(50 гр) разпределяме на дребни парченца и печем баницата на 170С до готовност на вентилаторна фурна.
Готовата баница(както е с тавата) я завъртаме и поставяме върху три купички и оставяме за 15-20 мин..По този начин пластовете се разтръсват и се получават шупли,предващи ефирност на баницата.
Да Ви е вкусно!Може да поднесете с пудра захар,мед или без нищо допълнително,....но чашата айран е задължителна:)

1 коментар:

  1. Миленка,чудна баница си направила!Честита Баба Марта и национален празник!

    ОтговорИзтриване