вторник, 5 март 2013 г.

ПЕЧЕНИ ЯБЪЛКИ


продукти:

ябълки;
орехови ядки;
мед;
канела за поръсване;

Почистваме плодовете от дръжчици и семена като ги запазваме цели.

Поставяме ги в тавичка.Пълним отворите с орехови ядки като лекичко ги претискаме.
Върху всяка пълнена ябълка поставяме по 1 ч.л./1 каф.л. мед.
Печем на 170-180С до пълното омекване на плодовете.
При поднасяне поръсваме с канела.

4 коментара:

  1. Чудя се какъв е този чуден аромат,а то бил от твоите печени ябълки,Миленка!Много вкусно е утрото при теб!
    Вземам си една за закуска. :)
    Слънчев ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
  2. Я тоже приготовил печеные яблоки с орешками, опубликую вечером поздно...... У вас получилось очень оригинально!

    ОтговорИзтриване
  3. Миленче,ето това е олицетворение на заглавието на блога ти-съвършено и вкусно ухание,защото ябълки и канела си е направо вълшебство!Прекрасен десерт!Честити празници!С пожелание за хубаво,пролетно настроение! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Като знам как ухаят ябълките и канелата ми се разтапя сърцето :) ! Чудесен десерт ,Миленка ! Нося ти от лимоновия сладкиш , дай ми от ябълките :)) !
    Чао и хубав следобед ! Прегръдка !

    ОтговорИзтриване