понеделник, 27 май 2013 г.

ЗАЕК СЪС ЗАРЗАВАТ ПОД КАПАК



продукти:

1 заек;
300 гр.гъби(печурки);
3-4 бр.моркови;
1 бр.тиквичка;
1 вр.зелен лук;
1 стр.пресен чесън;
300 мл.бяло вино;
80 гр.масло;
сол;
1 с.л.зърна черен пипер;
2-3 стръка джоджен;

Измиваме и посоляваме заека.Поставяме го в глинен гювеч,а около него разпределяме целите гъбки,едро нарязаната тиквичка,пресен лук,моркови и стрък чесън.
Заливаме с виното и доливаме 200 мл.вода.Пъхваме стръковете джоджен ,зрънцата пипер и парченцата краве масло.
Печем в студена фурна на 170С.

1 коментар:

  1. Представям си го колко е вкусно, приготвено с толкова зеленчуци и в гювеч!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване