ПОСТЕН ЗЕЛЕН ФАСУЛ

Няма домакиня,която да не знае как се готви зелен фасул,но пък реших да Ви запозная :) с моя начин "на сурово".Много лесна,здравословна и вкусена гозба.

продукти:

1 кг.зелен фасул;
1-2 гл.кромид;
1 гл.чесън;
2-3 бр.домат;
80-100мл.олио;
1 ч.л.червен пипер;
3-4 стр.джоджен;
сол;

магданоз;

Почистваме,измиваме и начупваме фасула(ако преценим,аз го обичам целичък:)).
Прибавяме в съда при фасула нарязания лук и целите скилидки(необелен чесън).

Сипваме мазнинката и прибавяме нарязаните(настърганите)добре узрели домати и накъсаните листенца джоден.Посоляваме и добавяме накълцаните дръжки на връзката магданоз.Сипваме 600-700 мл.вода ,похлупваме тенджерката и включваме котлона на средна температура-започваме готвенето.Изключваме котлона когато се уверим в сваряването на боба и ястието остане на мазнинка .
Поднасяме обилно поръсено ястието с пресен магданоз.

Коментари

  1. О, Миленка, отдавна не съм яла зелен фасул и ми даде чудесна идея за лека и вкусна вечеря. Чудесно изглежда ястието ти! Идеално за горещините напоследък :)


    Усмихната вечер :)

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина много свежо предложение за настъпилият вече летен сезон! Честито лято, Миленка, да е свежо, прекрасно, цветно и ароматно!

    ОтговорИзтриване
  3. Харесвам постните ястия със зелен боб и един от вариантите за приготвяне е точно този. Само че прибавям копър. Ще пробвам и с джоджен!
    Невероятно вкусно е! А в този сезон добавям и няколко джанки и се получава леко кисел и освежаващ привкус, подходящ за горещините :)
    Сърдечни поздрави!.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар