продукти:
500 гр.ягоди;
1/2 ч.ч.пресно млеко;
1/2 ч.ч.олио;
2 бр.яйца;
1 1/2 ч.ч.брашно;
1/2 ч.ч.захар;
1 амонячна сода;
6-7 бр.бисквити с шоколад;
1 с.л.канела;
1 щипка сол;
за топинга:
1/2 ч.ч.вода;
5 с.л.какао;
5 с.л.захар;
1 ч.л.мляно кафе;
Погасяваме содата в пресното млеко.Прибавяме олиото,захарта,солта и хубаво разбиваме ,съвместно с яйцата .Ароматизираме с канелата и постепенно приобщаваме брашното.
Разпределяме ягодите на дъното на тавичката и върху тях изсипваме тестото.От горе поставяме тук-там начупени бесквитите.
Печем до готовност на 170С.
Топинга го приготвяме на котлона и заливаме студения вече сладкиш.
Прибираме в хладилник поне за 2 часа преди сервиране.
С тези прекрасни горски цветя Ви пожелавам слънчев вторник:
Мм, Миленче, ягоди с кафе е комбинация непозната за мен. Изглежда вкусно и интересно, ще се престраша някой път да го опитам.
ОтговорИзтриванеСлънчев вторник и на теб! :)
МММм,колко е сочен,Миленка,пу първа мераклийка съм за парченце!Слънчев и усмихнат ден и на теб,мила!
ОтговорИзтриванеSocno i ukusno...Odlican recpt!
ОтговорИзтриванеСочен и ароматен сладкиш! Аз също харесвам полските цветя! /и тук си допадаме! :)/
ОтговорИзтриванеМиленче, поздрави и хубави летни дни!
Благодаря момичета:)!
ОтговорИзтриване