сряда, 31 юли 2013 г.

КАРТОФЕНА МАНДЖА С ФИДЕ

Това е моето любимо постно ястие...Интересното при него е че е любимата ми манджичка още от дете,а и е любима и на моите деца(повече на Теди,Боби е от по-месоядните:),но и той си хапва сладко от нея).Малко позната е тази комбинацията  на продуктите картофи-фиде,по-познато е съчетаването на  картофи-ориз,но Ви гарантирам за прекрасния вкус,който ще Ви накара буквално да си оближете пръстите:))).

продукти:

1-1.500 кг.картофи;
1 1/2 ч.ч.фиде(начупени спагети);
1 бр.зелена чушка"Капия";
1 гл.кромид лук;
1/2 буркан домати-консерва; 
1/2 връзка магданоз;
5-6 стр.джоджен;
1 с.л.зеленчукова подправка"Maggi";
1 ч.л.пипер-меланж(черен);
1ч.л.червен пипер;
сол;
олио;

Обелените и едро нарязани картофи,запържваме за 3-4 мин.в загрятото олио.Прибавяме едро нарязания лук,чушка и дръжките на магданоза.Посоляваме със зеленчуковата подправка и ако е нужно с малко сол.Продължаваме със запържването още малко и прибавяме червения пипер.Покриваме с вода,така че да покрием картофа.Похлупваме тенджерката и когато картофът е полуомекнал прибавяме пасираните домати ,фидето и листата на джоджена. Оставяме да къкри на тих огън ястието.Поръсваме със смлянто пиперче.
Готовата манджа поръсваме с пресен магданоз и пиршеството може да започва..:)))))

8 коментара:

  1. Odlicno izgleda ovo tvoje jelo...I novi imidz mi se dopada!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти,Ясна!Ако ти остане време можеш да го приготвиш...,сигурна съм,че ще Ви допадне!Прекрасен месец Август!

      Изтриване
  2. Е, Миленче, тази комбинация не съм пробвала да правя, а баба ми правеше нещо подобно ....Допада ми!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Приятно се чувствам като знам,че съм допренесла за сантименталните ти спомени,Иг:))))Прегръдки!

      Изтриване
  3. Е, Миленка, такова нещо за пръв път чувам! Много интересно и съм много любопитна да го опитам! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. И за мен е нещо ново, но предизвикателно! Ще опитам!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване