вторник, 9 юли 2013 г.

ОВЧЕ КИСЕЛО МЛЕКО С ПРАСКОВИ


продукти:
600-700 гр.овче кисело млеко;
1 ч.ч.течна сметана(не подсладена);
5 с.л.тръстикова захар;
1 с.л.кондензирано млеко;
20 гр.желатин(2 пак.);
2 бр.праскови(по-големички);
5 бр.ванилийки;

Всички продукти да са с температура,близка до стайната!:)))
Разбиъваме сметаната заедно със захарта на гъст сняг,с помоща на миксера.
Киселото млеко(много хубаво ще да е ако е домашно:)) ароматизираме с ванилиите , прибавяме лъжицата кондензирано млеко и обелената и нарязана на кубченца една от прасковите.Хубаво объркваме и постепенно прибавяме сметаната.
Накиснатия в студена вода се разтапя на водна баня и на тънка струйка го сипваме в млечната смес.
Другата праскова нарязваме на лунички и подреждаме в съда за желиране.

Внимателно разпределяме крема и прибираме в хладилник за 3-4 часа.
Бон апетит!

2 коментара:

  1. Ау! Изглежда невероятно! Много подходящ здравословен десерт за летните горещини!
    Прегръдки и прохладна вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина е супер попадение за лятото! Разкош! А овчето кисело мляко, го прави още по-изкусителен! Поздрави, Миленка!

    ОтговорИзтриване