понеделник, 19 август 2013 г.

ТИКВИЧКА БЮРЕК С ПИЛЕШКО


продукти:
500 гр.пилешко месо;
2 бр.(около 500-600 гр)тиквички;
3 бр.яйца;
50 мл.пресно млеко;
брашно;
сол;
олио за пържене;

продукти за маринатата:
 4-5 с.л.соев сос;
3 с.л.къри сос;
3 скил.чесън;
сол;
2 стр.мащерка;

Тиквичките измиваме и нарязваме на тънки филийки по дължина.Посоляваме ги и оставяме да се отжедят и омекнат за един час.
Пилешкото нарязваме на средни по големина парченца(аз взех месото в този вид от магазина).Мариноваме го за час със смес от изброените продукти.
Разбиваме яйцата с пресното млеко и щипка сол.

Вземаме филийка тиквичка поставяме върху нея от пилешкото и похлупваме с втора филийка от зеленчука.
Хубаво овалваме в брашното,после в яйчената смес и пържим в добре загрятата мазнина и от двете страни.
Получи се прекрасен бюрек.Поднесох го с лимон,но би било прекрасно и ако се поднесе с чеснов сос или доматен такъв.....
 Съжалявам,но нямах възможност да снимам ястието в разрез,но........надявам се и така да съм Ви заинтригувала:)!


8 коментара:

  1. Прекрасно предложение Миленка.Много апетитно ястие подлежи и на импровизация с малко фантазия :) поднесено със сосче ще се ..вкусотия!Хубава и спорна седмица ти желая Миленка!

    ОтговорИзтриване
  2. Супер ,Миленка!
    Хубава седмица

    ОтговорИзтриване
  3. Пак интересно и апетитно предложение!
    Миленче, спорна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Оооо заинтригува ме и още как :))). Трябва да се пробва непременно. Благодаря за идеята Миленка. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Много, много вкусно звучи, Миленче! Не съм правила бюрек с пилешко и наистина ме заинтригува.
    Поздрави и успешен ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Имай ме предвид, като ги приготвяш следващият път, защото съм сигурна, че сега вече са свършили! Страхотни бюречета, идеални за лятото. Поздрави, Миленка!

    ОтговорИзтриване
  7. Поздрави и на Вас момичета:))))

    ОтговорИзтриване