ТИКВИЧКА БЮРЕК С ПИЛЕШКО


продукти:
500 гр.пилешко месо;
2 бр.(около 500-600 гр)тиквички;
3 бр.яйца;
50 мл.пресно млеко;
брашно;
сол;
олио за пържене;

продукти за маринатата:
 4-5 с.л.соев сос;
3 с.л.къри сос;
3 скил.чесън;
сол;
2 стр.мащерка;

Тиквичките измиваме и нарязваме на тънки филийки по дължина.Посоляваме ги и оставяме да се отжедят и омекнат за един час.
Пилешкото нарязваме на средни по големина парченца(аз взех месото в този вид от магазина).Мариноваме го за час със смес от изброените продукти.
Разбиваме яйцата с пресното млеко и щипка сол.

Вземаме филийка тиквичка поставяме върху нея от пилешкото и похлупваме с втора филийка от зеленчука.
Хубаво овалваме в брашното,после в яйчената смес и пържим в добре загрятата мазнина и от двете страни.
Получи се прекрасен бюрек.Поднесох го с лимон,но би било прекрасно и ако се поднесе с чеснов сос или доматен такъв.....
 Съжалявам,но нямах възможност да снимам ястието в разрез,но........надявам се и така да съм Ви заинтригувала:)!


Коментари

  1. Прекрасно предложение Миленка.Много апетитно ястие подлежи и на импровизация с малко фантазия :) поднесено със сосче ще се ..вкусотия!Хубава и спорна седмица ти желая Миленка!

    ОтговорИзтриване
  2. Пак интересно и апетитно предложение!
    Миленче, спорна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Оооо заинтригува ме и още как :))). Трябва да се пробва непременно. Благодаря за идеята Миленка. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Много, много вкусно звучи, Миленче! Не съм правила бюрек с пилешко и наистина ме заинтригува.
    Поздрави и успешен ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Имай ме предвид, като ги приготвяш следващият път, защото съм сигурна, че сега вече са свършили! Страхотни бюречета, идеални за лятото. Поздрави, Миленка!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар