понеделник, 9 септември 2013 г.

ДЕСЕРТ С КАРАМЕЛЕНИ ПРАСКОВИ "ИЗИ"


продукти:

300 гр.хрупкаво (кокосово)мюсли "IZZI";
550 мл.пресно млеко;
5-6 дребни праскови;
10 с.л.захар;
1 пак.пудинг(за бързо и студено приготвяне);

сладко от горски плодове-за аранжиране;

С 150 мл.пресно млеко заливаме мюслито и оставяме да се абсорбира течността за около 40-50 мин..
Обелваме и разполовяваме прасковите.Подреждаме половинките с отвора на горе в тавичка.Поръсваме със захар и печем за 20-30 мин.във фурната на 180С.

С останалото количество млеко заливаме прахообразния пудинг и правим сгъстяването с помоща на миксер.
В тортена форма изсипваме мюслито и го разпределяме.заглаждайки.
Подреждаме карамелените прасковки и заливаме с крема.
Украсяваме със сладкото и с парченца печена праскова(ако сме оставили).
Прибираме за час-два в хладилник.
Не очаквайте твърд десерт,но пък е великолепен и лек.
Мога да вметна,че ако със същата последователност на подреждане приготвим десерта в чаши-пак няма да сгрешим:))))))

7 коментара:

  1. Това с мюслито е много идейно ! Хубав десерт Миленче :))
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се,че си поседнала при мен:))))Кайти!Обичам да използвам овесени ядки и мюсли в десертите и ще се радвам да опиташ!Прерасен ден:)

      Изтриване
  2. Много интересно, наистина! Страхотен лек и свеж десерт. Браво, Миленка! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Само като чуя праскови и наострям още повече слух - много ги обичам :)
    Интересен, лек и вкусен десерт, Миленка!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. И аз обичам овесените / пък и други зърнени/ ядки и често ги използвам в десерти и ястия.
    Миленче, много интересно предложение - вкусен, лек, апетитен десерт! Идеята да се подреди в чаша е супер!
    Прегръдки и спокойни почивни дни!

    ОтговорИзтриване