понеделник, 30 септември 2013 г.

СУПА СЪС СВИНСКИ ЕЗИК

продукти:

2 свински езика;
2 бр.морков;
1 главичка кромид;
1/2 ч.ч.кус-кус;
20-30 гр.краве масло;
черен пипер;
сол;
магданоз;

**
застройка:
1 бр.яйце;
1 ч.ч.кисело млеко;

В подсолена вода сваряваме езика с помоща на хермитическа тенджера.Сварения език се обелва и нарязва на ситно.
В тенджерката,в която ще приготвим супата прецеждаме бульона и прибавяме нарязания език.
Пускаме кубчетата морков и кромид.Посоляваме ако е нужно с допълнително количество сол и
варим около 30 мин.,след което във вряшата супа пускаме и кус-куса.След 10 мин.дърпаме съда от котлона и пускаме масълцето.
Застройваме със яйце и кисело млеко.Поднасяме с пресен магданоз.

5 коментара:

  1. Две купички бих изсърбала от тази страхотна супа,Миленка!Знаеш,че език обожавам,а твоето предложение е супер интересно!Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Изглежда много, много вкусно, Миленче! Ако е останало нещо след Роси, се нареждам с купичка и аз :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ох, любима ми, твоята изглежда супер вкусна :))
    Поздрави Миленче !

    ОтговорИзтриване
  4. Обичам език и правя със сос или панирам. Браво за тази рецепта, ще се възползвам!
    Прегръдки, Миленче!

    ОтговорИзтриване
  5. Прекрасни сте момичета.:))).Ще се радвам да опитате супичката:първо ,че е много вкусна и второ,времето вече доста застудяяяяя:)))
    Прекрасен октомврийски ден Ви пожелавам:)!

    ОтговорИзтриване