понеделник, 28 октомври 2013 г.

ФИДЕ ПИЛАФ с пушено месо


продукти:

1 купичка тънко фиде(начупено);
100 гр.пушено месо(бекон,филе);
1 гл.кромид;
1-2 бр.домати;

олио;
сол;
копър/магданоз;

Във фурната запичаме фидето.
Покриваме дъното на  средно голяма тенджерка с олио,което добре загряваме.
За 3-4 мин.запържваме ситно нарязаните лук и пушено месо.Прибавяме апетитно препеченото фиде,разбъркваме за минута-две и сипваме 1 купичка вода.Посоляваме.От време на време поразбъркваме и когато водата поизври включваме и парченнцата белен домат.Доливаме с още 1/2 купичка вода.Оставяме спокойно да си къкри пилава,като не забравяме все пак да бъркаме.В момента,в който вече е почти приобщена от фидето течността,дърпаме съда настрана и оставяне да отдъхне пилафа поне15- 20 мин.преди сервиране.
Аранжираме с пресни подправки.
Това ястие е подходящо както за гарнитура,така и за основно.

7 коментара:

  1. Какво съвпадение ... вчера си говорихме с една приятелка какво е пилаф :) Наистина не знаех че може с фиде да се прави :)
    Сега вече зная :)
    Всъщност ние нямаме ястие с това име по нашия край ... или у дома поне не са му казвали така :)
    Благодаря за рецептата Миленка!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Това ястие го видях още на снимката с панираната кладница и исках да попитам за него! Страшно вкусни изглежда! Благодаря за рецептата! Ще го пробваме непременно :) Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Миленка, направо си енциклопедия за уникални рецепти! Отново интересно предложение и отново много вкусно изглеждащо ястие! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. Много изкушаващо, Миленка! Смятам да пробвам :)

    ОтговорИзтриване
  5. И аз не знаех за версията с фиде, но желанието да опитам е много силно. Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  6. Много се радвам,че Ви хареса моят пилаф с фиде.Радостта ми ще е пълна ако и след похапването му ми се "обадите".Няма дас те разочаровани от вкуса му.
    Благодаря Ви момичета:)!

    ОтговорИзтриване
  7. Интересна рецепта, която много ми хареса :). Ще пробвам непременно. Благодаря, че сподели! Усмихната неделя!

    ОтговорИзтриване