четвъртък, 14 ноември 2013 г.

ПАНИРАН КАРФИОЛ СЪС СОС "МИЛЕТИ"


продукти:
1 глава карфиол;
1/2 л.пилешки бульон;
сол;

**за панировката;
3 бр.яйца;
3-4 с.л.брашно;
сол;

***олио за пърженето;

продукти за сос"Милети":
1 ч.ч.кисело млеко;
1 с.л.доматено пюре;
1 скил.чесън;
люто чушле;
сол;


Главата карфиол раздробяваме на розички,които пускаме във врящия подсолен пилешки бульон за 6-7 мин..Не трябва да омекват прекалено карфиолчетата:)!
Приготовлението на панировката е от лесно,по-лесно:разбиваме яйцата със солта и брашното-получаваме гладка кашичка.
Загряваме олиото и в него пържим карфиолчетата,потопени в панировката.

Сосът също е елементарен за приготвяне,но пък е уникален на вкус...
Към киселото млеко прибавяме пасирания чесън и ситно нарязаната чушка.Посоляваме и прибавяме доматеното пюре и разбъркваме до гладкост.

3 коментара:

  1. Complimenti per il blog, mi sono unita ai tuoi lettori fissi!

    ОтговорИзтриване
  2. Обожавам паниран карфиол! Страхотна идея за сосчето, Миленка, не съм правила такова! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. И ние в къщи много го обичаме,но без сос.Сега може и този да пробвам,Миленка.
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване