ПАНИРАН КАРФИОЛ СЪС СОС "МИЛЕТИ"


продукти:
1 глава карфиол;
1/2 л.пилешки бульон;
сол;

**за панировката;
3 бр.яйца;
3-4 с.л.брашно;
сол;

***олио за пърженето;

продукти за сос"Милети":
1 ч.ч.кисело млеко;
1 с.л.доматено пюре;
1 скил.чесън;
люто чушле;
сол;


Главата карфиол раздробяваме на розички,които пускаме във врящия подсолен пилешки бульон за 6-7 мин..Не трябва да омекват прекалено карфиолчетата:)!
Приготовлението на панировката е от лесно,по-лесно:разбиваме яйцата със солта и брашното-получаваме гладка кашичка.
Загряваме олиото и в него пържим карфиолчетата,потопени в панировката.

Сосът също е елементарен за приготвяне,но пък е уникален на вкус...
Към киселото млеко прибавяме пасирания чесън и ситно нарязаната чушка.Посоляваме и прибавяме доматеното пюре и разбъркваме до гладкост.

Коментари

  1. Complimenti per il blog, mi sono unita ai tuoi lettori fissi!

    ОтговорИзтриване
  2. Обожавам паниран карфиол! Страхотна идея за сосчето, Миленка, не съм правила такова! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. И ние в къщи много го обичаме,но без сос.Сега може и този да пробвам,Миленка.
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар