вторник, 19 ноември 2013 г.

КАРТОФЕНА МАНДЖА С ПИЛЕШКО


продукти:

1 бр.пиле;
1 кг.картофи;
2 бр.моркови;
1 бр.зелена(червена)чушка;
1 гл.кромид лук;
1 1/2 с.л.доматено пюре;
3-4 стр.пресен джоджен(или 1с.л.сух);
1 с.л.червен пипер;
сол;
олио;

Покриваме дъното на тенджерката с олио и когато се загрее достатъчно мазнината,запържваме порциите пилешко месо(предни-задни бутчета;филе;крилца...).Изваждаме в чинийка и посоляваме месцето.
Обелваме картофите и морковите и ги нарязваме на средно-едри парченца.
Чушката и лука наситняваме.
В олиото,в което сме пържили месото пускаме всички зеленчуци.Посоляваме  и ги разбъркваме да се позапържат за 5-6 мин.После похлупваме за кратко да се задушават и пържат едновременно пак за около 5 мин.,след което прибавяме позапърженото пилешко,червения пипер и размитото във вода(около 800мл.)доматено пюре.Накъсваме джоджена в ястието и оставяме да къкри до готовност.
Трябва да остане с малко сосче,на мазнинка:),при сервиране подправяме с черно пиперче.


1 коментар:

  1. Много любима гозба,Миленче!Така добре си позиционирала порцията,че ми идва да грабна виличката и да намачкам картофките в соса!Прегръдка от мен!

    ОтговорИзтриване