четвъртък, 7 ноември 2013 г.

КЕМАЛ ПАША ТАТЛАСЪ


продукти:
1 ч.ч.извара;
2 бр.яйца;
1 ч.л.канела;
1 щипка сол;
1/3 ч.л.сода за хляб;
2 ч.ч.брашно;
75 гр.краве масло;

сироп:
2 ч.ч.захар;
2 ч.ч.вода;
1/2 лимон-сок;

Сваряваме сиропа от водата, захарта и лимона и оставяме да изстине.
От брашното, содата,канелата,солта, яйцата, мекото масло и изврата замесваме меко тесто.
Оформяме  топчета с големина на орех, които нареждаме на разстояние в намаслена или покрита с хартия тавичка .Печем в предварително загрята на 180 С фурна докато порозовеят.
Готовите-горещи топчета се потапят в сиропа  за около 4-5 мин.като разбъркваме,за да се облеят от всички страни.Не трябва много да престояват в сиропа ,защото се разпадат:))
Готовите сладки се изваждат с решетъчна лъжица и се сервират след като изстинат.


3 коментара:

  1. Чудо! Миленка, изкусителка си ти, да знаеш! И какви прекрасни снимки! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Миленка, честит имен ден! Желая ти здраве и всичко добро на цялото ти семейство!
    Весел празник. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Миленка честит имен ден и от мен! Сладките са чудни!

    ОтговорИзтриване