сряда, 12 февруари 2014 г.

СЛАДКИШ "ВТОРИ ШАНС":)


продукти:

поизсъхнал кекс;
прясно мляко;

плод от компот;
1 ч.ч.сок от компот;
1 пак.желатин;

Натрошаваме кекса и го поливаме с определено количество(зависи от грамажа на кекса)прясно мляко.Тестеният десерт трябва просто да поомекне,а не да се разкашка.
Поставяме метален ринг в тортен поднос и изсипваме напоения кекс в металния пръстен.Претискайки с лъжица оформяме блата на сладкиша.
Набъбналия желатин разстопяваме на водна баня и изсипваме в сока от компот.Прибираме в хладилник за 30-40 мин.,а през това време подреждаме плодовете върху блата.
Когато вече е започнало желирането изсипваме плодовия сок,така че  да облее всички плодове.Отново прибираме на хладно за около 2 часа.
Прекрасен десерт.....реновиран,но пък много вкусен.

1 коментар:

  1. Наистина втори шанс! Чудесен сладкиш ти се е получил, Миленче!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване