КАДАИФЕН ЩРУДЕЛ


продукти:

1/2 пак.пресен кадаиф;
3-4 бр.ябълки;
50-60 гр.стафиди;
2-3 с.л.олио;
2 с.л. канела;

***за сиропа:

1 1/2 ч.ч.захар;
1 1/2 ч.ч.прясно мляко;
50 гр.краве масло;

Обелваме и настъргваме ябълките.Объркваме ги с канелата и стафидите.
Сиропа приготвяме като всички продукти,които сме сипали в малка тенджерка,сложим на котлона до стапянето на захарта.Оставяме да се изстуди.
Захващаме се  с приготвянето на кадаифения щрудел.
Вземаме кадаиф,леко го пораздърпваме и в него поставяме с лъжица(или с пръсти)от плънката.Завиваме като сърма и поставяме в тавичка ,чието дъно предварително сме намазнили с растителното олио.така по този начин приготвяме и останалите десертчета,които при мен се получиха 8 бр..
Изпичаме на вентилатор при 160-170С до поризовяване.
Заливаме със студения млечен сироп и поднасяме след пълното абсорбиране на течността и изстиване.


Коментари

  1. Не съм яла кадаиф по този начин, но ми хареса идеята да се пробвам. Освен това, че се залива с млечен сироп, още повече ме заинтригува. Преписах си рецептата,
    вече си ми от любимите блогове :) :) :)
    Успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За мен е удоволствие,Жани,че моето местенце ти е харесало...Приятно ми е да се запознаем:)!
      А за десерта,ще ми е интересно да споделиш..........Прекрасна седмица и за теб!

      Изтриване
  2. Миленче, чудесна идея! Внукът е любител на кадаифа, ще му предложа този вариант!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Прегръщам те и аз,Тили!Запретвай ръкави,няма да съжаляваш!

      Изтриване
  3. Идеята и визията са много хубави,но къде има пресен кадаиф.Моля информирайте,бях чула един турски готвач приготви скариди,увити с пресен кадаиф, но къде да го купим.Благодаря Ви, а горната картинка е така уютна,мечта за дом извън града....
    Румяна

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Руми,здравей!
      Принципно не е лесен за намиране,защото по масовите хранителни вериги,не го предлагат.
      Трябва да потърсиш турски магазин(за локум;сладки;.......).
      Ако и ти си от Пловдив с удоволствие ще те насоча?!
      Ще се радвам,ако отново надникваш при мен

      Изтриване
  4. Не съм от Пловдив, от София съм и не се сещам къде да го потърся.Аз си надничам така или иначе.Хубава вечер!
    Руми

    ОтговорИзтриване
  5. Ех, този пресен кадаиф... Кога ли ще го опитам и аз? Чудесно изглежда, Миленче. Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Аууу ... май е излишно да казвам че това нещо е божествено :) къде да го търся този кадаиф обаче е въпросът :(
    Миленка, много изкусително предложение!

    ОтговорИзтриване
  7. Миленче,пак ме примамваш с поредна изключително апетитна рецепта!
    Кадаиф не съм правила,но пък кътам много мили спомени от бабиния.
    Твоят с тази ябълкова плънка звучи страхотно!
    Прегръдка и хубав вторник,мила!

    ОтговорИзтриване
  8. о, само да си намеря пресен кадаиф! :) Страхотна рецепта, Миленка и много изкушаващи снимки си направила !Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  9. Заинтригувам ме с този кадаиф, Миленка! Ще споделиш ли къде се намира този магазин в Пловдив, за да си поръчам?

    Много апетитни снимки!

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар