продукти:
3 пак.бисквити "Роден край"(какао);
*** 1-ви крем:
2 пак.пудинг "Ягода"(за студено приготвяне);
800 мл.прясно мляко;
***2-ри крем:
100гр.млечен шоколад с ядки;
200 мл.течна сладкарска сметана;
***украса:
фин марципан"Dr.Oetker";
оцветители;
Започваме с приготовлението на първия крем,чиято направа е повече от лесна при наличието на миксер:))),просто следваме инструкциите на пакетчето.
Втория крем приготвяме като разбием сметаната до като стане нежна,бухнала и твърда....Към нея прибавяме разстопения на водна баня шоколад.Внимателно с шпатула съединаваме съставките.
В тортена форма с подвижен ринг оформяме борд от половинки бисквити.
Нареждаме и първия блат(бисквити),покриваме ги с ягодов крем.
подреждаме втори ред бисквитки и слагаме сметановошоколадов крем,пак бисквити и пак от сметановия крем....
Поставяме и последния ред бисквитки,които хубаво покриваме с ягодов крем.Прибираме за час-два в хладилник.
Украсяваме тортата с цветенца,направени от предварително оцветения марципан.
Бърза и вкусна , от така наречените "домашни" торти!
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
Интересен вариант на любимата бисквитена торта. Изкушаващи снимки! Поздрави, Миленка!
ОтговорИзтриванеХареса ми идеята бисквитената торта да е с два различни крема, Миленче. И съм сигурна, че комбинацията е неустоимо вкусна.
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден!
Миленче,да ти призная не съм правила бисквитена торта от много отдавна и така ми се иска сега като се наслаждавам виртуално на твоята!Чудно съчетание на двете кремчета,приветствам идеята!Поздрави и хубава сряда!
ОтговорИзтриванеБлагодарности за прекрасните думи,момичета!
ОтговорИзтриванеПрегръщам Ви!