неделя, 9 февруари 2014 г.

КЮФТЕТА С ПИЛЕШКО И ЗЕЛЕНЧУЦИ


продукти:

500 гр.сварено пилешко месо;
500 гр.картофи;
2-3 бр.моркови;
1 малка гл.кромид;
2 бр.яйца;
1 ч.л.бял пипер с чесън;
1/3 ч.л.индийско орехче;
сол;
магданоз(по желание);

царевично брашно за овалване;
олио;
В тенджерка с подсолена вода сваряваме картофите и морковите.
Сварените картофи се настъргват или намачкват,а морковите се нарязват на кубченца.
В удобен съд омесваме накълцаното на ситно пилешко,картофите,морковите,двете яйца инастъргания кромид.
Овкусяваме с подправките и оформяме кюфтетата,които овалваме в царевично.брашно.
Подреждаме върху намазнена хартия в тавичка,а след това намазняваме и самите кюфтенца.
Печем на 180С.


1 коментар:

  1. Чудни са, Миленка, страхотни кюфтенца! Прекрасна нова седмица, мила!

    ОтговорИзтриване