събота, 15 март 2014 г.

ШОКОЛАДОВ СЛАДКИШ С БИШКОТИ


продукти:
100 гр.бишкоти+2 бишкотки(от LIDL"Ital  d'oro");

***за топене:
100 мл.прясно мляко;
1 с.л.нес-кафе;
2 с.л.ликьор Амарето;

***крем:
400 мл.прясно мляко;
1 пак.шоколадов крем "Olle";
100 гр.черен шоколад;
1 ч.ч. заквасена сметана;

***украса:
5-6 с.л.филирани бадеми;

В чиния поставяме ринг на тортена форма.Редим 100-те грама бишкоти като предварително ги топим в сместа от прясно мляко,кафето и алкохола.
През това време разтапяме на водна баня шоколада.
Разбиваме крема с прясното мляко.Прибавяме сметаната като оеднаквяваме сместа с помоща на сладкарска спатула или дървена лъжица.Разтопения шоколад сипваме на струйка към кремчето като не спираме да бъркаме.
Изсипваме крема върху бишкотения блат,а двете допълнителни бишкоти,начупваме на парченца и напоени ги напъхваме тук-там в кремчето.Прибираме на хладно до като запечем бадемчетата.
Когато ядките изстинат ги поръсваме върху сладкиша.
Аз украсих и с ябълкови резанчета,топнати в шоколадче.


2 коментара:

  1. Чуден, като за понеделник сутрин, като за една прекрасна нова седмица! Вълшебна да е, Миленка!

    ОтговорИзтриване
  2. С бишкотите винаги се получават страхотни сладкиши!
    Успешна седмица, Миленка!

    ОтговорИзтриване