сряда, 23 април 2014 г.

ОТКРИТ ПАЙ С КРУШИ И ЧЕРЕШИ


продукти за тестото:

100 гр.краве масло;
2 бр.яйца;
5 с.л.захар;
50 гр.бадемово брашно;
100 гр.,бяло брашно;

***плънка:
2 круши;
1 ч.ч.череши(без костилки);
4 с.л.захар;
2 ванилии;

2 шепи сурови ядки(микс);

С мекото масло и  с останалите продукти омесваме тесто,което прибираме в хладилник за половин час.
измиваме ,почистваме от семките и нарязваме на резанчета крушите.Сипваме ги в тенджерка и заедно с черешките и захарта ги слагаме на котлона за десетина минутки(ако сметнем,че плодовете нямат течност сипваме 3-4 с.л.вода).Ако не е сезонът на черешите може да използвате замразени.
С ръка разстиламе тестото в пай-форма като издърпваме и бордче.
Изсипваме плънката и я разпределяме равномерно.Поръсваме с ядките и печем на 170С с вентилатор до порозовяване на блата.



5 коментара:

  1. Еха, Миленка, чудесно изглежда, да ти е сладко! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Миленка, чуден е паят, а снимките ти са много красиви! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Миленка,честит Великден!
    Чудесна поредица от сладости-бисквитки най-различни,пиленцата са невероятно атрактивни и сполучливи,козунаците-пухкави,ето сега и тази тарта с едри плодове как ми се услажда мислено!Комплименти за разнообразните и вкусни рецепти!
    Прегръдка с пожелание за отпочиващи и много усмихнати майски празници!

    ОтговорИзтриване
  4. Миленка, очень аппетитный и красивый пай! Благодарю!

    ОтговорИзтриване
  5. Много ме радвате момичета с гостуването си при мен:)
    Много се двоумях дали да покрия пая,та дори и само с решетка,но толкова красиво се оцветиха резените круша,че прецених скриването им от поглед като кощунство:))))))Прекрасен пай ..............,а тестото е повече от чрекрасно
    Прегръдки за всички!

    ОтговорИзтриване