ДВОЙНО РЕЦИКЛИРАН "ПОИЗОСТАНАЛ" КОЗУНАК


                                                        ПЪЛНЕН КОЗУНАК
продукти:
1 бр.козунак;
1 коф.кисело мляко;
6-7 с.л.сладко от череши;
2 пак.желатин;

уиски/коняк;

Накисваме желатина в 1 каф.ч. студена вода.Когато набъбне го разтапяме на водна баня.
Прибавяме течния желатин към сместа от кисело млеко и сладко.Оставяме за кратко в хладилника за да започне желирането.
Отваряме козунака:)))),всъщност просто изрязваме горната час като капак.
Издълбаваме вътрешността на долната част и изсипваме млечната смес вътре като предварително сме поръсили тук-там козунака с алкохола.
Похлупваме с капачето и прибираме в хладилник за около два часа.




                                                      КОЗУНАЧЕНИ БОНБОНИ

Вътрешността на вече пълнен козунак натрошаваме в купа.
Прибавяме 2-3 с.л.ягодово сладко и омесваме смес,от която оформяме кръглите бонбонки.
Потапяме всеки от тях в разстопен на водна баня млечен шоколад "Своге".
Подреждаме върху хартия за печене и поръсваме с налични ядки,в случая са филирани бадеми.
Изчакваме да стегне шоколада и сладко-сладко си похапваме........:)))





Коментари

  1. Ех, че интересни рецепти! Звучат и изглеждат много вкусно! Ама да е поизостанал козунакът - не съм съгласна :) Бих си го хапвала и два месеца след Великден!
    Приятен уикенд, Миленка!

    ОтговорИзтриване
  2. Миленка, какво ти рециклиране, то специално заради тези рецепти бих замесила козунак. Страхотни предложения! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Е, това вече си е удар в десетката! Не само удачно да се използва "поизостанал" продукт, че и да не се чака и той да поомръзне, а нещо ново да се сътвори с него! Чудесно хрумване, Миленка! Искрени поздравления!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар