понеделник, 28 април 2014 г.

ПИЛЕШКИ КЮФТЕТА С КАРТОФИ


продукти:

2 ч.ч.сварено и накъсано пилешко месо;
500 гр.сварени и намачкани картофи;
1 вр.пресен кромид-лук;
2 яйца;
бял пипер;
сол;
ронена чубрица;

олио;

Наситняваме лука и го прибавяме в съда ,в който го очакват намачканите картофки и пилешкото месце.Чукваме яйцата и овкусяваме с подправките,за които не давам точни мерки-оставям на вашата преценка и вкус.
Застиламе дъното на тавичка с хартия и подреждаме оформените като топчета кюфтенца.
Поливаме с малко олио и печем на 180С.



3 коментара:

  1. Екстра ! Зеления лук е особено апетитен, освен месцето :))

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотни кюфтенца, Миленка ! Ей всичките ти рецепти напоследък са много интересни, пълна си с идейки. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. И пилешки кюфтета обичам, и картофени кюфтета обичам :) Но не съм се сещала да направя комбинация, че и здравословно изпечени! Чудесна идея, Миленка! Ще се възползвам от нея :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване