понеделник, 23 юни 2014 г.

ЖЕЛИРАНА ДИНЯ

Продължавам с проекта "Диня и сирене",надявам се да Ви е интересно :).
Ето и третото ми предложение за интересно поднасяне на динята в комбинация със саламурено сиренце....
продукти:

300 гр.почистена зряла диня;
2/3 пак.желатин;
4 с.л.натрошено сирене;
2 с.л.счукан,препечен сухар;
4 с.л.лимонов сок;
1/2 ч.л.пудра захар;

Рендосваме динята и почистваме семчиците.Объркваме с лимоновия сок.
Желатина вече е набъбнал и го разстапяме на водна баня.Изсипваме при динята и прибираме за 20 мин.в хладилник.
В малки формички или чашки поръсваме дънцата със смес от смляния сухар и пудрата захар.
Разпределяме динята,а върху нея натрошеното(рендосано) сирене.
Завиваме съдовете със стреч и прибираме на хладно за час-два.
Поднасяме желираната вкусотия обърната върху чинийка.



Няма коментари:

Публикуване на коментар